Wednesday, March 14, 2007

Revolutionären Eddie Meduza



Jag tycker att det är det främsta uttrycket för den nuvarande svenska anarkismens brist på ballar, att Eddie Meduza traditionellt inom vänstern tolkas som en reaktionär, på grund av sin USA-fetisch, sin sexism och sitt grova språk. Man associerar onekligen med John Goad's "Redneck Manifesto", som är en uppgörelse med det klasshat mot landsbygdsproletariatet som delar av den akademiska vänstereliten vidmakthåller sig vid.

På många sätt är bönder, oavsett om de är från Småland, Texas eller Kandahar-provinsen, och oavsett om de hyser progressiva politiska åsikter eller stöder SD, GOP och talibanerna, mer radikala och revolutionära än vilken vänsterintellektuell universitetsprofessor som helst, och mer kritiska emot maktetablissemanget, något som kommer till uttryck genom musik såsom den Eddie framförde innan han tragiskt avled år 2003.
Kom ihåg, att kanske de mest radikala upproren i Europas historia, de i Tyskland under 1500-talet, initierades av bönder. Kom ihåg de ryska narodnikerna, vänsterextremisterna som vann valet 1917 innan Lenins borgerliga grupp av vänsterintellektuella tog över.

Bönder är inte domesticerade. De feodala klasserna kontrollerade aldrig bönderna såsom dagens maktelit kontrollerar den så kallade arbetarmedelklassen. Det är därför revolutionen måste börja inom individen, men nå sin högsta utveckling i tredje världen, där vi har utblottade massor av bönder, trasproletariat och kringvandrande barbarer.

Det som vi måste göra revolution mot är inte kapitalismen, utan civilisationen. Och det är på många sätt väldigt amerikanskt i sig. Just därför älskar jag den amerikanska motkulturen, Hells Angels, metal, hillbillies och rednecks, liksom jag älskar arbetslösa ungdomar i skandinaviska städer, som svär över feminister, Stockholm och fiser in i eldar. De är en potentiellt revolutionär grupp, som ofta dessvärre mobiliseras för den borgerliga statens fortlevnad. Det är möjligt att bryta denna mobilisering och istället mobilisera dem för revolutionen, genom anarkistisk federalism.






No comments: